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Versões compatíveis
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Mutabbal beitinjan (eggplant dip)
- 1 eggplant (approx. 400 g), cut into halves lengthways and skin pricked all over with a fork
- 3 garlic cloves unpeeled
- 50 g olive oil plus extra for drizzling
- 1 tbsp lemon juice
- ½ tsp sea salt to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper to taste
- 40 g pitted Kalamata olives
- 1 tsp ground cumin
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 20 g tahini (see Tips)
- 30 g natural yoghurt
Flaxseed (linseed) crackers
- 230 g flaxseeds (linseeds)
- 30 g onion
- 1 garlic clove
- 100 g red capsicum deseeded and cut into quarters
- 100 g green capsicum deseeded and cut into quarters
- 400 g tomatoes cut into quarters
- 4 sun-dried tomatoes drained
- 250 g water room temperature
- 2 tsp dried Italian herbs
- ½ tsp sea salt to taste
- pomegranate arils, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 608 kcal / 2553.8 kJ
- Proteína
- 18.4 g
- Gordura
- 48.6 g
- Hidratos de carbono
- 13.5 g
- Fibra
- 25.6 g
- Gordura saturada
- 6.6 g
- Sódio
- 649.9 mg
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