
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Falafels
- 160 g dried chickpeas
- 300 g water for soaking
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 5 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 6 sprigs fresh coriander stalks and leaves only
- 4 sprigs fresh mint leaves only
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp paprika
- 1 tsp baking powder
Eggless mayonnaise
- 225 g grapeseed oil
- 85 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 2 tsp lemon juice
Zucchini tortilla
- oil for greasing
- 120 g carrots cut into pieces (3-4 cm)
- 650 g zucchini cut into pieces (3-4 cm)
- 1 egg
- 2 tbsp plain flour
- 2 tsp taco seasoning (see Tips)
- 1 - 2 pinches sea salt to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper to taste
Assembly
- oil for frying
- 100 g rocket
- ½ raw beetroot peeled and cut into matchsticks
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 752 kcal / 3159 kJ
- Proteína
- 10.6 g
- Gordura
- 68.4 g
- Hidratos de carbono
- 21 g
- Fibra
- 10.2 g
- Gordura saturada
- 8.6 g
- Sódio
- 1616.5 mg
Receitas alternativas
/search/pt-PT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r101695