
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Basil oil
- 100 g extra virgin olive oil
- 3 sprigs fresh basil leaves only
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 pinch sea salt
- 1 tsp raw sugar
Dough
- ¼ lemon zest only, no white pith
- 60 g semolina
- 90 g Italian "00" flour (see Tips), plus extra for dusting
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 egg white
- 40 g water
- 1 pinch sea salt
Filling
- 50 g Parmesan cheese cut into cubes (3 cm)
- ½ lemon zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 4 sprigs fresh basil leaves only
- 2 garlic cloves
- 300 g courgettes cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil
- 150 g ricotta drained well (see Tips)
- 1 egg
- 60 g pine nuts
- 60 g pumpkin seeds
- 1 pinch ground nutmeg
- ¼ tsp sea salt to taste
- ¼ tsp ground black pepper to taste
- full cream milk for brushing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 512 kcal / 2150.5 kJ
- Proteína
- 15.1 g
- Gordura
- 40.7 g
- Hidratos de carbono
- 20.8 g
- Fibra
- 3.1 g
- Gordura saturada
- 8.1 g
- Sódio
- 328.7 mg
Receitas alternativas
/search/pt-PT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r102250