
Versões compatíveis
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 300 g czerwonych buraków małych, nieobranych
- 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia buraków
- 250 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
- 100 g jabłek pokrojonych na kawałki
- 150 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 10 - 15 g octu balsamicznego
- 900 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - ½ łyżeczki miodu wielokwiatowego
- sól do smaku
- pieprz czarny, mielony do smaku
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 76.7 kcal / 320.9 kJ
- Proteína
- 1.7 g
- Gordura
- 2 g
- Hidratos de carbono
- 14.5 g
- Fibra
- 3.6 g
- Gordura saturada
- 0.3 g
- Sódio
- 72.6 mg