
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 30 g olive oil
- 2 tsp dried chilli flakes
- 1 - 2 fresh long red chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 cm piece fresh galangal peeled and cut into thin slices
- 1 eschalot cut into halves
- 1 tsp tamarind paste
- ½ tsp shrimp paste (optional - see Tips)
- 1 tbsp fish sauce
- 2 stalks fresh lemongrass trimmed, bruised and cut into thirds
- 1000 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 10 makrut lime leaves torn
- 2 tbsp lime juice
- 450 g raw prawns peeled and deveined, reserving heads and shells
- 230 g fresh mushrooms cut into quarters
- 70 g cherry tomatoes cut into quarters
- 2 tbsp fresh coriander leaves only, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 218.5 kcal / 917.6 kJ
- Proteína
- 26.5 g
- Gordura
- 9.1 g
- Hidratos de carbono
- 4.3 g
- Fibra
- 5.1 g
- Gordura saturada
- 1.5 g
- Sódio
- 1231.2 mg
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