Versões compatíveis
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 30 g szalotki
- 150 g czerwonego wina
- 300 g marchewki, pokrojonej w słupki (1 x 7 cm)
- 1 polędwica wieprzowa (500 g, Ø 6 cm)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 130 g wody
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
ou ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l) - 8 owoców jałowca
-
25
g dżemu wiśniowego
ou 25 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych - 20 g masła, niesolonego
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 1047 kJ / 250 kcal
- Proteína
- 29 g
- Hidratos de carbono
- 11 g
- Gordura
- 7 g
- Fibra
- 2.5 g
Nas coleções
Receitas alternativas
/search/pt-PT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r151552