
Versões compatíveis
Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 40 g soğan ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 20 g taze zencefil soyulmuş, ince dilimlenmiş (2 mm)
- 60 g portakal marmeladı
- 1 tutam taze kekik yaprağı
- 20 g zeytinyağı
-
20
g balzamik sirke
ou 20 g şeri sirkesi -
50
g porto şarabı
ou tatlı kırmızı şarap - 550 g su
- 1 tk tuz
- ½ tk toz karabiber
-
2
ördek göğsü, derisiz, kemiksiz (her biri yakl. 150-200 g) (bk. öneriler)
ou 2 tavuk göğsü, derisiz (her biri yakl 225 g), boydan ikiye kesilmiş - 350 g patates soyulmuş, parçalara bölünmüş (1 cm)
- ½ tk toz tatlı kırmızı biber toz
- 30 g tereyağı
- 120 g süt
- 120 - 150 g taze börülce temizlenmiş, gerekiyorsa ikiye bölünmüş
- Nutrição
- por 1 porsiyon
- Energia
- 750 kcal / 3136 kJ
- Proteína
- 43 g
- Gordura
- 33 g
- Hidratos de carbono
- 60 g