Versões compatíveis
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Stek z tuńczyka
- 50 g pora, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 200 g tuńczyka, świeżego (1 stek o grubości 2-2,5 cm), w temp. pokojowej
- 20 g sosu sojowego
Pikantny dip z pomidorów i soczewicy
- 15 - 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 400 g pomidorów, z puszki
- 100 g wody
- 50 g czerwonej soczewicy, suszonej, Melvit
- 15 g miodu, płynnego
- 15 g musztardy, np. sarepskiej
- 1 łyżeczka kurkumy, mielonej
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- Nutrição
- por 1 porcja
- Energia
- 2528.8 kJ / 604 kcal
- Proteína
- 68.1 g
- Hidratos de carbono
- 64.6 g
- Gordura
- 12.8 g
- Fibra
- 11.6 g
Nas coleções
Receitas alternativas
/search/pt-PT?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r402642