Dispositivos e acessórios
Galette z borówkami
Preparação 15min
Total 1h 25min
8 kawałków
Ingredientes
Ciasto
-
70 g cukru
-
350 - 400 g mąki pszennej
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 żółtka
Nadzienie z borówek
-
1 żółtko
-
1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g masła
-
20 g cukru trzcinowego plus dodatkowa ilość do posypania
-
500 g borówek amerykańskich
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 kawałek
Sódio
12.9 mg
Proteína
7.6 g
Energia
2136.3 kJ /
510.3 kcal
Gordura
28.8 g
Fibra
3.1 g
Gordura saturada
17.4 g
Hidratos de carbono
58.8 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
LATO
10 Receitas
Polónia
Polónia