
Versões compatíveis
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter plus extra for greasing
- 200 g fennel trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt to taste
- ½ tsp ground black pepper to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 439 kcal / 1843.8 kJ
- Proteína
- 11.7 g
- Gordura
- 29 g
- Hidratos de carbono
- 33.5 g
- Fibra
- 1.8 g
- Gordura saturada
- 12 g
- Sódio
- 487.3 mg
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