
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 10 cloves
- 2 tsp dried fennel seeds
- 4 banana shallots halved
- 4 garlic cloves
- 2 stalks fresh lemon grass white part only, cut in pieces (1 cm)
- 25 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g vegetable oil
- 2 fresh green chillies halved, deseeded if desired
- 30 g fresh coriander stalks, cut in pieces plus leaves, for garnishing
-
3
fresh makrut lime leaves
ou makrut lime leaves - 250 g jasmine rice
- 1200 g water plus 400 g boiling
- 400 g coconut milk
- 400 g sweet potatoes peeled, diced (4 cm)
- 150 g red pepper (approx. 1 large pepper), cut in pieces (3 cm)
- 1 Tbsp tamarind paste
- 2 bay leaves
- ½ tsp ground cinnamon
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
ou 1 heaped tsp vegetable stock cube (for 0.5 l) (see tip) - 1 tsp fine sea salt
- 150 g green beans trimmed, halved
- 250 g cauliflower florets
- 1 lime cut in wedges, for serving
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 690 kcal / 2886.9 kJ
- Proteína
- 14.8 g
- Gordura
- 19.6 g
- Hidratos de carbono
- 109.3 g
- Fibra
- 14 g
- Gordura saturada
- 14.7 g
- Sódio
- 709.3 mg
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