Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Komkommer-pindasalade
- 85 g pinda's, geroosterd (in olie of droog), ongezouten
- 10 verse muntblaadjes
- 170 g komkommer, geschild en in blokjes gesneden (2 cm)
- zout naar smaak
Kipcurry
- 2 tl gedroogde gemalen kurkuma
- 1 tl gemalen cayennepeper
- 1 el zout, naar smaak
- 1 kaneelstokje
- 10 - 15 kardemompeulen, naar smaak
- 5 - 10 kruidnagels, naar smaak
- 10 zwarte peperkorrels
- 3 gedroogde chilipepers, naar smaak
- 2 tl korianderzaad
- 2 tl komijnzaad naar smaak
- 10 curry blaadjes, vers (optioneel)
- 5 knoflookteentjes
- 1 stuk gember, vers wortel (3 cm)
- 285 g uien, gevierendeeld
- 70 g olie
- 285 g tomaten, gehalveerd
- 910 g kippenbouten, zonder vel
- 60 g tomatenpuree
- 60 g pindakaas, smeuïg
Gele rijst
-
910
g water
ou 910 g groentenbouillon - 2 tl gedroogde gemalen kurkuma
- 2 tl zout
- 285 g basmatirijst
- 60 g boter
-
verse peterselie, om te garneren
ou verse koriander, om te garneren
- Nutrição
- por 1 portie
- Energia
- 3733.9 kJ / 892.4 kcal
- Proteína
- 37 g
- Hidratos de carbono
- 58.3 g
- Gordura
- 58.3 g
- Gordura saturada
- 14.9 g
- Fibra
- 6.2 g
- Sódio
- 2103.8 mg
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