
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 200 g rice vermicelli noodles
- 10 dried shiitake mushrooms
- 60 g peanut oil
- 4 garlic cloves
- 6 spring onions/shallots white part only (green fronds reserved)
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies plus extra for garnishing
- 12 sprigs fresh coriander roots and stems (leaves reserved)
- 200 g medium raw prawns peeled
- 200 g calamari tubes (approx. 2-3 tubes), cut into 1.5 x 5 cm strips
- 230 g canned bamboo shoots drained
- 1 carrot cut into julienne slices
- 120 g lime juice (approx. 6 limes)
- 100 g fish sauce
- 1 tbsp palm sugar (approx. 2 cm cube), grated
- 60 g sweet chilli sauce
- 2 tomatoes deseeded and cut into strips (1 cm) (opcional)
- 1 - 2 pinches sea salt to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper to taste
- 1 lime cut into wedges, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 284 kcal / 1192 kJ
- Proteína
- 20 g
- Gordura
- 11.6 g
- Hidratos de carbono
- 20 g
- Fibra
- 7 g
- Gordura saturada
- 2.1 g
- Sódio
- 1699.5 mg
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