
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 120 g onions cut in halves
- 1 garlic clove
- 40 g extra virgin olive oil plus extra to drizzle
-
500
g ripe tomatoes cut in pieces,
ou 500 g canned tomatoes - 15 g tomato purée (concentrated)
- 370 g mixed vegetables (e.g. carrots, leek, celery stalks), cut in slices (1 cm)
- 1 tbsp ground sweet paprika
- 1 tsp salt plus extra for the squid
- 1 pinch freshly ground pepper plus extra for the squid
-
350
g black-eyed beans, dried soaked for at least 4 hours (see tip),
ou 350 g dried green lentils rinsed and drained - 350 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
ou 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) -
1000
g whole baby squid cleaned, fresh or defrosted
ou 1000 g raw squid rings fresh or defrosted - 20 g lemon juice, freshly squeezed (opcional)
- fresh coriander chopped (opcional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 320 kcal / 1339 kJ
- Proteína
- 32 g
- Gordura
- 9 g
- Hidratos de carbono
- 22 g
- Fibra
- 11.5 g
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