Dispositivos e acessórios
Racuchy z jabłkami
Preparação 25min
Total 35min
5 porcji
Ingredientes
-
3 jajka
-
1 szczypta soli
-
600 - 650 g jabłek pokrojonych na ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
450 g kefiru
-
30 g cukru
-
380 g mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
olej do smażenia
-
cukier puder do podania
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
362.1 mg
Proteína
14.6 g
Energia
1913.3 kJ /
457.3 kcal
Gordura
6.4 g
Fibra
5.2 g
Gordura saturada
2.8 g
Hidratos de carbono
85.9 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
KUCHNIA POLSKA
11 Receitas
Polónia
Polónia
PROSTE POMYSŁY
214 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20min
Naleśniki
1h 15min
Makaron z truskawkami i twarogiem waniliowym
40min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2h 30min
Placki z serkiem
45min
Jabłka w cieście
1h
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55min
Placki bananowe
30min
Naleśniki z serem
1h
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50min
Racuchy na maślance
30min