Eton Mess z rabarbarem

Eton Mess z rabarbarem

4.5 45 avaliações
Preparação 15min
Total 2h 5min
6 porcji

Ingredientes

  • 600 g rabarbaru pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 - 120 g cukru
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
    20 g skrobi kukurydzianej
  • 40 g wody
  • 100 g bez połamanych na 2-3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • mięta, świeża tylko liście, ilość do dekoracji

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 70.7 mg
Proteína 4.7 g
Energia 2022.9 kJ / 483.2 kcal
Gordura 25 g
Fibra 3.2 g
Gordura saturada 14.8 g
Hidratos de carbono 62.5 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...