
Dispositivos e acessórios
Sernik wiedeński
Preparação 15min
Total 9h 45min
12 porcji
Ingredientes
-
jajek8
-
soli1 szczypta
-
twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki1000 g
-
cukru250 - 300 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
kaszy manny100 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżka
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
cukier puder do oprószenia
-
woda do pieczenia
Nutrição por 1 porcję
Energia
404.7 kcal /
1693.5 kJ
Proteína
14.7 g
Gordura
23.3 g
Hidratos de carbono
34.9 g
Fibra
0.3 g
Gordura saturada
12.9 g
Sódio
366.5 mg
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100.000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em

TRADYCYJNA WIGILIA
12 Receitas
Polónia
Polónia

WIELKANOC III
15 Receitas
Polónia
Polónia