Dispositivos e acessórios
Masa marcepanowa
Preparação 5min
Total 1h 5min
450 g
Ingredientes
-
200 g cukru
-
200 g migdałów, blanszowanych200 g migdałów, w płatkach lub w słupkach
-
50 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
1 łyżeczka aromatu migdałowego naturalnego
Dificuldade
fácil
Nutrição por 100 g
Sódio
2.1 mg
Proteína
9.4 g
Energia
1881.2 kJ /
449.6 kcal
Gordura
22.2 g
Fibra
5.6 g
Gordura saturada
1.7 g
Hidratos de carbono
56.2 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
BOŻE NARODZENIE Z URZĄDZENIEM THERMOMIX® II
10 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Rogale à la marcińskie
10h
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
2h 45min
Marcepanowe batoniki
2h 40min
Stollen
6h
Masa makowa z białego maku
30min
Masa makowa
30min
Zakwas na żur
72h 5min
Przyprawa do piernika
5min
Piernik staropolski cz. II
98h
Likier marcepanowy
15min
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5h 45min
Piernik staropolski cz. I
672h 30min