Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Shortcrust Pastry
- 1 oz sugar
- 1 lemon
- 2 oz unsalted butter, softened, in pieces
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 vanilla bean pod, seeds only
- 1 pinch salt
- 4 oz all-purpose flour
Custard Cream
- 3 gelatin sheets (approx. 2 g each)
- cold water, to soak
- 14 oz whole milk
- 4 egg yolks, from large eggs
- 2 oz sugar
- 1 oz all-purpose flour
- 2 tsp corn starch
- 1 pinch salt
- 3 ½ oz heavy whipping cream, chilled
- 9 oz mascarpone
- 1 tsp vanilla sugar (see Tip)
Strawberry Sauce
- 2 oz sugar
- 2 oz water
- 1 tsp lemon juice, freshly squeezed
- 9 oz fresh strawberries, halved
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1474.9 kJ / 352.5 kcal
- Proteína
- 6.6 g
- Hidratos de carbono
- 35.9 g
- Gordura
- 20.8 g
- Gordura saturada
- 11.8 g
- Fibra
- 1.1 g
- Sódio
- 148.6 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Brazilian Limeade
10 Min
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Warm Bacon and Shallot Vinaigrette
25 Min
Rosé Cream Puff Pastry
3 Std. 30 Min
Crunchy Seed Sticks with Bacon and Cheese
35min
Homemade "Velvety" Cheese
4h 40 min
Chocolate Malted Milkshake
15 Min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5 Std. 15 Min
Portuguese-Style Crème Brûlée
25 Min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3 godz. 40 min
Herb Butter (Maître d'Hôtel Butter)
10 Min
Crème Caramel
3h 50min