Dispositivos e acessórios
Sos serowy Mornay
Preparação 5min
Total 10min
4 porcje
Ingredientes
-
80 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
500 g mleka
-
30 g masła
-
30 g mąki pszennej
-
2 - 5 kropli sosu Worcestershire (opcjonalnie)
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Proteína
9.7 g
Energia
833 kJ /
199 kcal
Gordura
13.3 g
Fibra
0.2 g
Hidratos de carbono
10.6 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
PRZEPISY NA POWITANIE
19 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Karmelowe fondant
15min
Sos maltański
10min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
50min
Sos serowy roquefort
20min
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Dip serowy
10min
Sos z sera cheddar
20min
Sos miodowo-musztardowy
10min
Karmelizowany por
20min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Masło czosnkowe z serkiem
10min