Dispositivos e acessórios
Krem angielski (Crème anglaise)
Preparação 15min
Total 2h 25min
10 porcji
Ingredientes
-
1 laska wanilii
-
300 g mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
-
110 g żółtek (ok. 7 sztuk), w temp. pokojowej
-
110 g cukru
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Proteína
3.2 g
Energia
637.7 kJ /
152.3 kcal
Gordura
9.7 g
Fibra
0 g
Hidratos de carbono
13.1 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Crème brûlée
2h 30min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8h
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min
Ptysie
2h 15min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45min
Sos karmelowy
1h 30min
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Krem pomarańczowy
35min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1h 15min
Sos waniliowy
10min