Dispositivos e acessórios
Sos karmelowy
Preparação 5min
Total 1h 30min
400 g
Ingredientes
-
250 g brązowego cukru250 g cukru
-
200 - 280 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
Dificuldade
fácil
Nutrição por 100 g
Proteína
1 g
Energia
2136 kJ /
510 kcal
Gordura
28 g
Fibra
0 g
Hidratos de carbono
64 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
PROSTE POMYSŁY
214 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Kawowy sos karmelowy
45min
Orzechy włoskie w karmelu
1h 30min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Gęsty budyń – 1100 g
15min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Gęsty budyń – 600 g
15min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min
Krówki toffi
2h
Orzeszki ziemne w karmelu
1h 30min
Lody z solonym karmelem
14h
Krem angielski (Crème anglaise)
2h 25min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1h 15min