Czekolada amaretto

Czekolada amaretto

4.8 49 avaliações
Preparação 10min
Total 10min
8 filiżanek

Ingredientes

  • 80 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 600 g mleka
  • skórka otarta z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
  • 1 - 2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
  • 20 g miodu płynnego, np. akacjowego lub z kwiatu pomarańczy
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 70 g likieru migdałowego, np. amaretto
  • 45 g likieru pomarańczowego

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 filiżankę

Sódio 35.7 mg
Proteína 3.3 g
Energia 611.7 kJ / 146 kcal
Gordura 6.8 g
Fibra 1.2 g
Gordura saturada 3.9 g
Hidratos de carbono 13.5 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...