
Dispositivos e acessórios
Spaghetti alla carbonara
Preparação 10min
Total 30min
4 porcje
Ingredientes
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
sera pecorino (opcional) pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
wędzonego wieprzowego podgardla (guanciale) pokrojonego w 1 cm kostkę150 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
makaronu, suchego, typu spaghetti320 g
-
jajko1
-
żółtka3
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu1 szczypta
-
woda do gotowania makaronu
Nutrição por 1 porcję
Energia
716.8 kcal /
2999 kJ
Proteína
24.2 g
Gordura
42.2 g
Hidratos de carbono
63.5 g
Fibra
2.2 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100.000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Receitas
Polónia
Polónia