Dispositivos e acessórios
Ciasto francuskie
Preparação 50min
Total 1h 45min
2 sztuki
Ingredientes
Ciasto francuskie
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
110 g wody ciepłej
-
1 łyżeczka octu
-
¼ łyżeczki soli
-
300 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 sztukę
Sódio
250 mg
Proteína
17 g
Energia
6997 kJ /
1671 kcal
Gordura
126 g
Fibra
3.5 g
Gordura saturada
83 g
Hidratos de carbono
119 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
PRZEPISY PODSTAWOWE II
10 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
1h 15min
Czarny makaron
1h
Ciasto francuskie szybkie
1h 20min
Portugalski placek - Folar
8h 40min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5h 30min
Chleb wenecki na zakwasie
17h 10min
Chleb żytni na zakwasie ze smalcem
16h 10min
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Karbowane ciasteczka z dżemem
1h 45min
Bagietki
15h
Francuskie rogaliki (Croissants)
12h
Kremówki (Napoleonki)
6h 30min