Dispositivos e acessórios
Crème brûlée
Preparação 10min
Total 2h 30min
6 porcji
Ingredientes
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g mleka
-
70 g cukru
-
4 żółtka
-
1 laska wanilii (wyskrobane ziarna i pusty strączek)
-
woda gorąca, do pieczenia
-
cukier trzcinowy do posypania
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 porcję
Proteína
5 g
Energia
1560 kJ /
373 kcal
Gordura
31 g
Fibra
0 g
Hidratos de carbono
19 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
SMAKI WAKACJI II
10 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Fondant czekoladowy w kokilkach
35min
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Portugalski crème brûlée
25min
Mus czekoladowy
3h 20min
Tiramisu
5h 20min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45min
Korzenny crème brulée
3h 30min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2h
Kawowy crème brûlée
2h 45min
Krem angielski (Crème anglaise)
2h 25min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35min
Panna cotta
3h 15min