Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pavlova
- 230 g sugar
- 30 g cornflour
- 4 egg whites, from medium eggs, at room temperature
- 1 pinch fine sea salt
- ½ tsp cream of tartar
- 1 Tbsp freshly squeezed lemon juice
Steamed Pears
- 250 g pears, ripe but firm, unpeeled, halved vertically
- 300 g water
- 2 star anise
- 1 cinnamon stick
- 20 g caster sugar
- 1 orange, large, freshly squeezed juice only
Assembly
-
400
g whipping cream, cold (see tip)
ou double cream, cold (see tip) - 1 - 2 Tbsp flaked almonds, toasted, to taste
- 1 Tbsp chocolate shavings (dark)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1484 kJ / 355 kcal
- Proteína
- 4 g
- Hidratos de carbono
- 43 g
- Gordura
- 20 g
- Gordura saturada
- 12 g
- Fibra
- 1.9 g
- Sódio
- 61 mg
Receitas alternativas
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Whisked Egg Whites
5 Min
Smoked salmon mousse
5 Min
Classic Polish 'tort'
2h 25min
Bounty slice (Noni Jenkins)
1h 30min
Blueberry acai bowl (Noni Jenkins)
10 Min
Gluten-free Sponge Cake
1 Std. 10 Min
Tarte tatin
2h
Baci di Dama Hazelnut Biscuits
2h 10min
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Slow Cooked Beets (Metric)
40 Min
Tarte Tatin
1 Std.