Szarlotka tatrzańska (TM6, TM7)

Szarlotka tatrzańska (TM6, TM7)

4.7 314 avaliações
Preparação 40min
Total 2h
20 porcji

Ingredientes

  • 460 g mąki krupczatki
  • 140 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 230 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 60 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2000 - 2100 g jabłek np. Szarej lub Złotej Renety, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego

Dificuldade

médio


Nutrição por 1 porcję

Sódio 22.8 mg
Proteína 3 g
Energia 1109.7 kJ / 265.2 kcal
Gordura 11.5 g
Fibra 3.3 g
Gordura saturada 6.9 g
Hidratos de carbono 39.4 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...