Dispositivos e acessórios
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
Preparação 10min
Total 15min
530 g
Ingredientes
-
400 g oleju z pestek winogron
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
3 białka (100-110 g), w temp. pokojowej
-
80 - 100 g wrzącej wody (patrz wskazówka)
Dificuldade
fácil
Nutrição por 100 g
Sódio
464.7 mg
Proteína
1.8 g
Energia
2843.2 kJ /
679.5 kcal
Gordura
75.5 g
Fibra
0.1 g
Gordura saturada
7.2 g
Hidratos de carbono
1.3 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
ZERO WASTE IV
10 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Ślimaczki z pesto na parze
2h 5min
Konfitura z boczku i cebuli
25min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35min
Klopsiki w azjatyckim sosie z surówką
1h
Makaron z krewetkami i porem (TM7)
30min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)
35min
Słodka musztarda morelowa
55min
Pikantna przyprawa BBQ
5min
Chrust z ziemniaków (TM5)
25min
Pikle z krojonej cebuli (TM5)
48h 45min
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
45min
Zupa dyniowa
25min