Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

4.8 5.4K avaliações
Preparação 15min
Total 9h 45min
12 porcji

Ingredientes

  • 8 jajek
  • 1 szczypta soli
  • 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
  • 250 - 300 g cukru
  • 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 100 g kaszy manny
  • 1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżka cukru wanilinowego
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
  • cukier puder do oprószenia
  • woda do pieczenia

Dificuldade

médio


Nutrição por 1 porcję

Sódio 366.5 mg
Proteína 14.7 g
Energia 1693.5 kJ / 404.7 kcal
Gordura 23.3 g
Fibra 0.3 g
Gordura saturada 12.9 g
Hidratos de carbono 34.9 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...