Dispositivos e acessórios
Wodzionka
Preparação 5min
Total 25min
4 porcje
Ingredientes
-
100 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
-
200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej na kawałki
-
4 ząbki czosnku
-
10 g smalcu
-
1000 g wody
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
841.8 mg
Proteína
8.9 g
Energia
1042.6 kJ /
249.2 kcal
Gordura
17.4 g
Fibra
1.2 g
Gordura saturada
5.9 g
Hidratos de carbono
13.9 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Moczka
45min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1h 30min
Bob czorba
13h 15min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40min
Forszmak klasyczny
1h 35min
Zupa z chleba
20min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1h
Sałatka ziemniaczana
50h
Karbinadle z żymłą
35min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1h 35min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Kartoflanka
55min