Salsa Verde

Salsa Verde

4.0 11 avaliações
Preparação 10min
Total 15min
4 porcje

Ingredientes

  • 2 ząbki czosnku
  • 30 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 60 - 100 g cebuli przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
  • 40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
  • 3 filety z anchois, w oleju odsączone z zalewy
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g octu balsamicznego
  • 1 szczypta soli (opcional)
  • 1 łyżeczka sosu Worcestershire

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Proteína 2 g
Energia 636 kJ / 152 kcal
Gordura 15 g
Fibra 0.7 g
Hidratos de carbono 2 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...