Tort dacquoise

4.8 2.3K avaliações
Preparação 20min
Total 8h 15min
12 porcji

Ingredientes

  • 70 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 90 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 280 g cukru
  • 40 g cukru trzcinowego
  • 6 białek (180-190 g)
  • 1 łyżeczka octu
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 150 g masy krówkowej
  • 400 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego

Dificuldade

avançadas


Nutrição por 1 porcję

Sódio 165 mg
Proteína 5.6 g
Energia 1532.1 kJ / 366.2 kcal
Gordura 20.9 g
Fibra 1.1 g
Gordura saturada 10.3 g
Hidratos de carbono 42.1 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...