Jabłka pod kruszonką

Jabłka pod kruszonką

4.8 2.4K avaliações
Preparação 15min
Total 55min
6 porcji

Ingredientes

  • 70 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
    70 g cukru
  • 70 g płatków owsianych
  • 70 g mąki pszennej pełnoziarnistej
    70 g mąki pszennej

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 5.9 mg
Proteína 3.6 g
Energia 1091.1 kJ / 260.8 kcal
Gordura 10.6 g
Fibra 3.9 g
Gordura saturada 6.2 g
Hidratos de carbono 40.1 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...