Marynowany ser typu feta

4.9 20 avaliações
Preparação 1h
Total 170h
500 g

Ingredientes

  • 375 g wody plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
  • 5 g chlorku wapnia w proszku (patrz wskazówka)
  • 2000 g mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
  • 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej
  • 80 g soli niejodowanej
  • 1 - 2 łyżki mieszanych ziół, świeżych lub suszonych
  • olej do zalania sera

Dificuldade

médio


Nutrição por 500 g

Proteína 70.3 g
Energia 6248.1 kJ / 1487.6 kcal
Gordura 79.9 g
Fibra 8.4 g
Hidratos de carbono 124.7 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...