
Dispositivos e acessórios
Karkówka po karkonosku
Preparação 10min
Total 1h 50min
6 porcji
Ingredientes
-
400 - 600 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 4-6 plastrów, lekko rozbitej
-
sól do oprószenia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
-
papryka ostra, mielona do oprószenia mięsa
-
olej do polania mięsa
-
150 - 200 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
5 - 6 grzybów, suszonych
-
2 śliwki suszone, bez pestek
-
600 g wody
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Energia
218.3 kcal /
913.4 kJ
Proteína
16.7 g
Gordura
14.3 g
Hidratos de carbono
6.8 g
Fibra
1.4 g
Gordura saturada
5.8 g
Sódio
65.4 mg
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em

KULINARNE ABC
203 Receitas
Polónia
Polónia

PROSTE POMYSŁY
214 Receitas
Polónia
Polónia