
Dispositivos e acessórios
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
Preparação 15min
Total 50min
4 porcje
Ingredientes
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
500 g wody
-
600 g warzyw, mieszanych np. marchewka, kalafior, cukinia, brokuł, ziemniaki, brukselka, dynia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
220 g mleka
-
20 g masła
-
15 g mąki pszennej
-
4 żółtka
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
777.3 mg
Proteína
15.4 g
Energia
1166.8 kJ /
278.9 kcal
Gordura
15.1 g
Fibra
4.6 g
Gordura saturada
8.4 g
Hidratos de carbono
20.7 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em

NEWSLETTER
8 Receitas
Polónia
Polónia