Dispositivos e acessórios
Zakwas buraczany
Preparação 10min
Total 168h 50min
2000 g
Ingredientes
-
7 ząbków czosnku
-
1000 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
1000 g wody
-
4 liście laurowe, suszone
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
1 ½ - 3 łyżeczki soli (patrz wskazówka)
Dificuldade
fácil
Nutrição por 100 g
Sódio
390.3 mg
Proteína
0.9 g
Energia
102.3 kJ /
24.4 kcal
Gordura
0.2 g
Fibra
1.5 g
Gordura saturada
0 g
Hidratos de carbono
5.5 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
BOŻE NARODZENIE Z URZĄDZENIEM THERMOMIX® III
12 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Chrzan tarty podstawowy
10min
Zakwas na żur
72h 5min
Śledzie po kaszubsku
13h 45min
Ćwikła
50min
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1h 40min
Wigilijna kapusta z grochem
2h 20min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123h 50min
Pierogi z kapustą i grzybami
2h 40min
Wigilijna kapusta z grzybami
1h 20min
Bigos podhalański
1h 40min
Kompot z suszu
2h 10min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1h 15min