Para preparar esta receita precisa do Protetor da lâmina Bimby®.

Para preparar esta receita precisa do Protetor da lâmina Bimby®. Saiba mais

Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney) Metric
TM6

Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney) Metric

5.0 (1 avaliação )

Ingredientes

Poached Pineapple

  • 1 pineapple, fresh (approx. 710 g)
  • water to fully submerge bags (not higher than the max fill level), plus extra for water bath
  • 30 g lemon juice
  • ice cube, for water bath
  • 60 g sugar, to store pineapple

Pineapple Sherbet

  • 395 g pineapple, fresh, skin and core removed, cut into pieces (2.5 cm)
  • 395 g coconut cream
  • 115 g sugar
  • 200 g simple syrup (see Tip)
  • ½ tsp citric acid
  • ½ tsp xanthan gum

Butter Mochi

  • 115 g vegan butter, room temperature, plus extra to grease
  • 395 g sugar
  • 340 g coconut cream
  • 395 g coconut milk
  • 200 g vegan egg substitute, e.g. JUST Egg
  • ¾ tsp natural vanilla extract, pure
  • 1 tsp baking powder
  • ¾ tsp salt
  • 450 g glutinous rice flour (mochi flour)

Coconut Powder

  • 85 g coconut milk powder
  • 30 g icing sugar

Nutrição
por 1 portion
Energia
3333.2 kJ / 796.7 kcal
Proteína
7.8 g
Hidratos de carbono
111.5 g
Gordura
36.9 g
Gordura saturada
28.2 g
Fibra
4.1 g
Sódio
300.1 mg

Esta e mais de 80 000 receitas estão à sua espera! Encontre inspiração todos os dias.

Registe-se gratuitamente

Registe-se e experimente gratuitamente durante 30 dias gratuitos, e descubra o mundo do Cookidoo®. Sem compromisso.

Mais Informações

Receitas alternativas