Ryba w piwnym cieście

Ryba w piwnym cieście

4.5 400 avaliações
Preparação 10min
Total 30min
4 porcje

Ingredientes

  • 400 g mąki pszennej
  • 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
  • sól do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 550 g piwa, typu ale zimnego
    550 g piwa, typu jasny lager, zimnego

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 387.8 mg
Proteína 46.6 g
Energia 2463.9 kJ / 588.9 kcal
Gordura 2.4 g
Fibra 2.7 g
Gordura saturada 0.4 g
Hidratos de carbono 82.1 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...