Pigwa pod kruszonką

Pigwa pod kruszonką

4.5 58 avaliações
Preparação 30min
Total 1h 25min
8 porcji

Ingredientes

Nadzienie z pigwy
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 120 g cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 700 g pigw obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
Kruszonka
  • masło do natłuszczenia
  • 320 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 1 jajko
  • 100 g cukru

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 101.3 mg
Proteína 5.4 g
Energia 1760.6 kJ / 420.8 kcal
Gordura 13.2 g
Fibra 2.9 g
Gordura saturada 8 g
Hidratos de carbono 72 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...