Czereśniowa galette

Czereśniowa galette

4.4 67 avaliações
Preparação 15min
Total 1h 25min
8 porcji

Ingredientes

Ciasto
  • 70 g cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 3 żółtka
Nadzienie
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 30 g masła miękkiego
  • 20 g brązowego cukru plus dodatkowa porcja do posypania nadzienia
  • 500 g czereśni, świeżych drylowanych
  • migdały, w płatkach do posypania (ok. 20 g)

Dificuldade

médio


Nutrição por 1 porcje

Sódio 8.9 mg
Proteína 7.2 g
Energia 2087.9 kJ / 499 kcal
Gordura 26.4 g
Fibra 2.7 g
Gordura saturada 16 g
Hidratos de carbono 59.7 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...