Pikle z łodyg jarmużu

Pikle z łodyg jarmużu

4.3 4 avaliações
Preparação 15min
Total 24h 40min
1 słoik

Ingredientes

Marynata
  • 1000 g wody
  • 300 g octu spirytusowego 10%
  • 100 g cukru
  • 30 g soli
  • 300 - 400 g jarmużu tylko łodygi, pokrojone na 3-4 cm kawałki
  • 20 g cebuli pokrojonej w pióra
  • 10 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w plastry
Pikle
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka białej gorczycy
  • ½ łyżeczki kolendry, świeżej
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 10 ziaren pieprzu czarnego

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 słoik

Sódio 11814.3 mg
Proteína 17 g
Energia 2782 kJ / 664.9 kcal
Gordura 4.5 g
Fibra 15.4 g
Gordura saturada 0.6 g
Hidratos de carbono 141.7 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...