Ciasto makowe z jabłkami

Ciasto makowe z jabłkami

3.7 80 avaliações
Preparação 15min
Total 3h 5min
12 porcji

Ingredientes

Ciasto
  • 530 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 320 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 120 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g śmietany, 18% tłuszczu
Masa makowa
  • 200 g maku
  • 180 g mleka o zawartości 3,2% tłuszczu
  • 140 g cukru
  • 40 g miodu wielokwiatowego, płynnego
  • 6 jajek
  • 1 szczypta soli
  • 50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki

Dificuldade

médio


Nutrição por 1 porcję

Sódio 89 mg
Proteína 9.9 g
Energia 1835.5 kJ / 438.7 kcal
Gordura 22.9 g
Fibra 5 g
Gordura saturada 9.8 g
Hidratos de carbono 50.9 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...