Smarowidło (pâté) z tuńczyka

3.4 11 avaliações
Preparação 5min
Total 1h 55min
8 porcji

Ingredientes

  • oliwa z oliwek do natłuszczenia
  • 50 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 100 - 120 g tuńczyka, w oleju odsączonego, podzielonego na kawałki
  • 25 - 35 g białego chleba tostowego, w kromkach pokrojonego na kawałki (1 kromka)
  • 100 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
  • 20 g ketchupu
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 218.6 mg
Proteína 6.2 g
Energia 283.6 kJ / 67.8 kcal
Gordura 2.9 g
Fibra 0.2 g
Gordura saturada 1.1 g
Hidratos de carbono 4 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...