Dispositivos e acessórios
Racuchy z jabłkami
Preparação 25min
Total 35min
5 porcji
Ingredientes
-
3 jajka
-
1 szczypta soli
-
600 - 650 g jabłek pokrojonych na ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
450 g kefiru
-
30 g cukru
-
380 g mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
olej do smażenia
-
cukier puder do podania
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
362.1 mg
Proteína
14.6 g
Energia
1913.3 kJ /
457.3 kcal
Gordura
6.4 g
Fibra
5.2 g
Gordura saturada
2.8 g
Hidratos de carbono
85.9 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
KUCHNIA POLSKA
11 Receitas
Polónia
Polónia
PROSTE POMYSŁY
214 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Naleśniki
1h 15min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2h 30min
Jabłka w cieście
1h
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55min
Naleśniki z serem
1h
Placki z serkiem
45min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50min
Placki bananowe
30min
Racuchy na maślance
30min
Omlet biszkoptowy
10min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25min