
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 5 - 6 ząbków czosnku
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 czubata łyżka majeranku, suszonego
- ½ łyżki estragonu, suszonego
- 75 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 1300 - 1400 g surowego boczku, bez kości, bez skóry 1 płat (ok. 22 x 27 cm, grubość ok. 3 cm)
- 2200 g wody
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 698.7 kcal / 2923.3 kJ
- Proteína
- 12.5 g
- Gordura
- 69 g
- Hidratos de carbono
- 6.6 g
- Fibra
- 0.7 g
- Gordura saturada
- 25.1 g
- Sódio
- 516.5 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Pieczony boczek w pięciu smakach
9h 15min
Schab z Varomy
3h 40min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Schab chrzanowy
2h 30min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Rolada z karkówki z grzybami
2h 35min
Pasztet z piersi indyka
2h
Schab gotowany na parze
1h 50min
Szynka drobiowa
2h 10min
Baleron z karkówki
50h 30min