
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 220 g wody plus dodatkowa ilość do odparowania podczas pieczenia
- 10 - 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
- 15 g drożdży świeżych pokruszonych
- 650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli
- 120 g cukru
- 180 g oliwy z oliwek
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 515 kcal / 2154 kJ
- Proteína
- 8 g
- Gordura
- 24 g
- Hidratos de carbono
- 68 g
- Fibra
- 2 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Irlandzki chleb na sodzie
45min
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1h 30min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2h
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1h
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2h 20min
Knelki z piersi kurczaka
1h 20min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pieczonymi ziemniakami i orzechami włoskimi
19h 10min
Ciabatta
4h 40min
Chleb codzienny na drożdżach
3h 45min
Prosty chleb mieszany
3h 40min
Chleb pszenny
1h 30min