
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 150 g mleka
- 50 g cukru
- 20 g drożdży świeżych pokruszonych
- 320 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- 15 goździków
- białko roztrzepane, do posmarowania
- Nutrição
- por 1 sztukę
- Energia
- 359 kcal / 1503.1 kJ
- Proteína
- 9.4 g
- Gordura
- 9 g
- Hidratos de carbono
- 61 g
- Fibra
- 1.8 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Wielkanocny baranek z makiem
2h 15min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2h 45min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1h 10min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3h 20min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3h 20min
Baranek wielkanocny
1h 30min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2h 10min
Bombki z piernika
3h 25min
Kiełbaski-mumie
1h 35min
Czekoladowe jajka wielkanocne
1h 55min
Pierniczki-witrażyki
2h 10min
Choinki z piernika
2h 30min