
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Ciasto
- 150 g cukru
- 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 250 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 żółtka
- 3 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcional)
- 1 jajko
-
30
g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
ou 30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu - 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 300 - 350 g dżemu z czarnej porzeczki
Masa bezowa
- 150 g migdałów, w płatkach
- 200 g cukru
- 4 białka
- Nutrição
- por 1 kawałek
- Energia
- 357.7 kcal / 1496.7 kJ
- Proteína
- 5.9 g
- Gordura
- 15.6 g
- Hidratos de carbono
- 50.4 g
- Fibra
- 2.3 g
- Gordura saturada
- 7.4 g
- Sódio
- 49 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Sernik gotowany
7h 40min
Ciasto Pani Walewska
9h 30min
Ciasto Metrowiec
7h
Makowiec z bezą
2h 40min
Ciasto makowa panienka
7h 40min
Klasyczny jabłecznik
1h 30min
Sernik królewski
4h 35min
Sernik krakowski
4h 55min
Ciasto Snikers
26h
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6h 50min
Karpatka
5h
Ciasto kakaowe z wiśniami
2h 15min